GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
8 Mart 2017 Çarşamba 13:51

İzmirli fotoğrafçı atletten ödül rekoru 

İzmirli master atlet ve fotoğrafçı Barış Barlas 9 fotoğraf ile katıldığı uluslararası fotoğraf yarışmasında 2 gümüş madalya, 4 mansiyon ve 2 sergileme ödülü kazandı. 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) tarafından onaylanan yarışmada her kategoride altın, gümüş, bronz madalya, 6 mansiyon ve sergileme kazananlar belli oldu.

İzmirli fotoğrafçı Barış Barlas, Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 35 ülkeden 113 fotoğrafçının 813 eserle katıldığı MERKAM Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na 9 fotoğraf ile katıldı.

Barlas, 2 gümüş madalya, 4 mansiyon ve 2 sergileme ile en çok ödül alan sanatçı oldu. 5 yıl önce atletizme başlayan ve geçtiğimiz yıl 3 kilometre yürüyüş branşında Türkiye salon şampiyonu olan İzmir Atletizm Spor Kulübü lisanslı sporcusu olan Barlas, "Branş farklılığının çok olması nedeni ile atletizm yarışmasındaki atletleri fotoğraflamak çok heyecanlı. Ancak fotoğrafın kalitesini, dinamiğini ve elbette atletin duygusunu daha başarılı verebilmek için doğru yerde durup, doğru ışığa göre deklanşöre basmanın yeterli olmadığını anladım. Ve onların hissettiklerini ancak ben de pistte olursam hisseder ve daha başarılı fotoğraflar çekebilirim diye düşünerek atletizm antrenmanlarına başladım. 2014 yılında İzmir'de yapılan Avrupa Masterler Pist Şampiyonası'na katıldım. Çok daha özel fotoğraflara imza attım ki birçok ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında ödül alıyorum. Sporcusu olduğum İzmir Atletizm Spor Kulübü de bana her zaman ilgi gösterip, destek oldu ve sanatımın gelişmesini sağladılar. 11-12 Mart'ta İstanbul'da yapılacak olan Veteranlar Türkiye Şampiyonası'nda kulübümün forması ile hem yarışacağım hem de fotoğraf makinem atletlerin üstünde olacak" dedi.

İzmir Atletizm Spor Kulübü Başkanı Aycan Kurtcan, uluslararası ödüllü bir fotoğraf sanatçısı Barış Barlas'a kulüp olarak teşekkür etti. (DHA)